Over Ons

Jachthaven Pieter Bouwe heeft sinds januari 2014 twee nieuwe, maar voor de trouwe bezoekers en ligplaatshouders van de haven in Gaastmeer, bekende eigenaren. Rosalie en Martijn Fakkeldij hebben samen de haven overgenomen van Rosalie haar ouders Ton en Hetty Brundel. Ze zijn aan het roer komen te staan van een bloeiend, goedlopend bedrijf, maar hebben inmiddels zeker veel zaken flink aangepakt. Uiteraard blijven we plannen maken voor veranderingen, verbeteringen en vernieuwingen voor de toekomst.

In de jaren ’80 begonnen ouders Ton en Hetty Brundel met één polyvalk het bedrijf dat ze hebben doorgegeven aan Rosalie en Martijn. Een jachthaven met 90 ligplaatsen met daarbij valkverhuur.

Waar het hart van het bedrijf tot nu toe altijd op de boerderij van de Brundels verderop in Gaastmeer lag, is het middelpunt nu in de jachthaven komen te liggen. Een aantal dingen zijn op de haven verandert. De haven is uitgebreid met 45 ligplaatsen in 2015. Er is vanaf het seizoen altijd iemand aanwezig en er is een WiFi-hotspot aangelegd. Klik hier voor foto’s van de uitbreiding van jachthaven Pieter Bouwe.

Een aantal dingen zijn hetzelfde gebleven. De rust en het natuurlijke karakter van de haven zijn behouden gebleven. De gastvrijheid die mensen beleven is altijd het uitgangspunt gebleven. De binding met mensen is heel belangrijk, en daar willen Rosalie en Martijn zich ook mee blijven willen onderscheiden. Ze willen meer dan ligplaatshouders zijn. De jachtwerf zorgt voor meer service in-house, waardoor mensen directer van dienst kunnen zijn en kunnen worden ontzorgt. De jachthaven levert een totaalservicepakket, met onder andere de mogelijkheid tot winterstalling en onderhoud van schepen.

Er zijn ook plannen voor veranderingen op de langere termijn. Een terras buiten, een barbecueplaats, een plek voor ontvangst. ‘Maar’, zegt Rosalie, ’we willen waarborgen dat de rust in en het karakter van de haven blijven. Mensen komen hier omdat ze buiten willen zijn. Ze waarderen de rust, veel varen zelfs niet meteen weg, ze blijven eerst een nachtje hier. Dat is de kracht van de haven.’

Ook huist hier De Klassieke Rederij, het nautisch evenementenbureau van Rosalie en Martijn. Voor meer informatie hierover verwijzen we u graag naar de website.

Martijn en Rosalie

Martijn en Rosalie hebben elkaar gevonden in hun passie voor watersport en in het bijzonder platbodems. Rosalie begon na haar studie International Hospitality Management in Leeuwarden tien jaar geleden haar eigen bedrijf De Klassieke Rederij. Daarmee verzorgt ze evenementen, dagjes uit en bedrijfsuitjes die uitgaan van beleving aan boord .

Martijn is scheepsbouwkundig ingenieur en werkte jarenlang bij het Marine bedrijf van Defensie. Zijn hart ligt bij technische zaken. Hij brengt technische kennis mee waardoor vaste gasten meer directe service kunnen verwachten op het gebied van motoren, tuigage en onderhoud.

Martijn en Rosalie hopen u snel te mogen begroeten in de haven of op een van de schepen!

Lees het artikel uit het Hiswa magazine van december 2013 over de overname van jachthaven Pieter Bouwe.

De bemanning

De bemanning van jachthaven Pieter Bouwe bestaat uit diverse mensen met een grote passie voor wind, water en zeilen en alles wat daarbij hoort!

Jelle van Netten

Sinds het bestaan van de jachthaven is Jelle van Netten al werkzaam op jachthaven Pieter Bouwe. Waar hij als kleine jongen begon met het hozen van de polyvalken, runt hij nu de gehele jachthaven met alles wat daarbij komt kijken. Met specialisme, schilder en polyesterwerk. Maar ook voor een gezellig praatje staat Jelle voor je klaar!

Sara Brouwer

Sara is sinds lange tijd de stille kracht die de haven en de sanitaire voorzieningen opgeruimd en fris houdt. In het voorjaar zorgt ze dat zowel de eigen vloot als schepen van ligplaatshouders er weer schoon en glanzend bij liggen. Het groen en algeheel onderhoud van het terrein is haar ook toevertrouwd.  Sinds 2022 hebben we geïnvesteerd in een speciale cleaning tool voor de steiger, waarmee Sara nu zelfs de steigers laat stralen!

Menu